Het is een sneller alternatief voor dit klassieke dessert dat iedereen zal verrassen.
Tiramisu is een van de belangrijkste desserts in de patisserie, dat dankzij zijn populariteit over de hele wereld is verspreid. Het is een klassieker uit de Italiaanse keuken met belangrijke ingrediënten zoals koffie of cacao, mascarpone en eieren, die het een vochtige consistentie geven. Als je niet zoveel tijd wilt besteden aan het bereiden van dit heerlijke dessert, geven we je een snelle variant zonder mascarpone en zonder oven, waarvoor je slechts 7 ingrediënten nodig hebt.
Een van de belangrijkste kenmerken van tiramisu is dat het meestal bestaat uit verschillende lagen met koffie doordrenkte biscuitjes en een zachte crème van mascarpone en ei. Hoewel het een dessert is dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken, is het dankzij zijn populariteit over de hele wereld bekend geworden en is er een grote verscheidenheid aan te vinden. Het belangrijkste is dat het luchtig is en een romige, zachte smaak heeft, dus elke stap is belangrijk.

Voor het bereiden van tiramisu heb je een oven nodig, maar er zijn ook snelle varianten van dit klassieke dessert uit de Italiaanse patisserie. In dit geval bevat het recept dat de specialisten delen geen oven en ook geen mascarpone, en kun je het met slechts 7 ingrediënten maken. Het is perfect om na elke maaltijd van te genieten.
Ingrediënten voor snelle tiramisu zonder mascarpone en zonder oven
- 200 ml slagroom
- 300 g roomkaas
- 1 eetlepel vanille-essence
- 3 eetlepels suiker
- 200 g vanillekoekjes
- Bittere cacaopoeder om te bestuiven
- 1 kopje sterke koude koffie
Zo maak je tiramisu zonder oven
- Zet sterke koffie en laat deze afkoelen
- Klop de slagroom samen met de suiker en de vanille-essence tot deze stijf is en voeg vervolgens de roomkaas toe en meng tot een homogene en zachte crème
- Leg afwisselend lagen met in koffie gedrenkte biscuitjes en lagen room in een schaal.
- Werk af met een laag room en bestrooi met bittere cacao.
- Zet 4 uur in de koelkast voordat u het serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken.