Stap voor stap een nieuwe versie van dit klassieke gerecht uit de Midden-Oosterse keuken.
Hummus met avocado is een frisse en smakelijke variant op de traditionele pasta van gepureerde kikkererwten, die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten.
Dit recept voegt avocado toe, wat de pasta een romige textuur en een milde smaak geeft.
Bovendien voegt het de kalium, vezels en gezonde vetzuren van de avocado toe aan de voedingswaarde, evenals de voordelen van kikkererwten. Dit is een peulvrucht boordevol eiwitten en ijzer.
Je kunt het eten met groentesticks, toast, pitabroodjes of als onderdeel van een sandwich.
Recept voor hummus met avocado
Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 1 kopje gekookte kikkererwten (uit blik)
- 2 eetlepels tahina (sesampasta)
- Sap van 1 citroen
- 1 klein teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Komijn (optioneel)
- Koriander of verse peterselie voor garnering
Bereiding:
- Doe de gepelde en ontpitte avocado, de uitgelekte kikkererwten, de tahina, het citroensap, de knoflook en de olijfolie in een blender of keukenmachine.
- Mix tot een gladde, homogene pasta. Als het mengsel te dik is, voeg dan een of twee eetlepels koud water toe om het wat vloeibaarder te maken.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje komijn voor een pittigere smaak.
- Serveer in een kom, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met gehakte verse kruiden. Je kunt het ook garneren met geroosterde sesamzaadjes of paprikapoeder.