Geen chef-kok of oma: het is een van de meest succesvolle series en bevat het recept voor de perfecte omelet.

In een dramatische komedie werden de juiste tips gegeven om hem luchtig en zacht te maken.

We weten dat de series die op verschillende platforms te zien zijn een zeer populaire manier zijn om van je vrije tijd te genieten. Wat tot nu toe niemand had gedacht, is dat de beste recepten te vinden zijn in een dramatische komedie die miljoenen kijkers over de hele wereld heeft.

Om de perfecte omelet te maken, hoef je bijvoorbeeld niet een chef-kok of je oma te raadplegen: het recept wordt gegeven in een van de meest succesvolle series van de afgelopen jaren. Het gaat om “The Bear” (“De Beer”), die net aan zijn vierde seizoen is begonnen en kijkcijferrecords breekt.

In het tweede seizoen van de Amerikaanse serie is het personage Sydney Adamu (gespeeld door actrice Ayo Edebiri) die ons de belangrijkste tip geeft voor het maken van de beste omelet van ons leven.

De truc die de kokkin in de serie gebruikt, is de eieren door een fijne zeef te halen om ze te zevenvoordat ze in de pan gaan. Sinds Sydney deze truc heeft gebruikt, is het zeven van eieren een trend geworden en zelfs viraal gegaan op sociale media.

In de aflevering met de toepasselijke titel “Omelette” laat Sydney zien hoe je deze op de beste manier bereidt. De fans van de hoofdrolspeelster waren de eersten die deze methode toepasten en vertelden over hun succes op sociale media.

Stap voor stap naar de perfecte omelet

  • Plaats een fijne zeef boven een diepe kom
  • Breek de eieren en giet de inhoud in de zeef
  • Laat de eieren uitlekken en klop ze in de kom
  • Beboter de pan of doe er een eetlepel olijfolie in
  • Giet de geklopte eieren in de pan

Door dit proces wordt de omelet (ook wel Franse tortilla genoemd) zachter, consistenter en gelijkmatiger. Een ander belangrijk punt is dat je de omelet op middelhoog vuur moet bakken, zodat er een korstje ontstaat waardoor de eieren niet uit elkaar vallen als je ze omdraait.

Voor de ideale textuur van de omelet wordt aanbevolen om vanaf het begin een zeer hete pan te gebruiken en het bakken nooit uit het oog te verliezen. Dit recept vereist voortdurende concentratie, want een seconde afleiding kan fataal zijn.

Na een paar minuten, wanneer er bubbels beginnen te ontstaan, kunt u het vuur lager zetten zodat de omelet kan bezinken voordat u hem omdraait. In de serie wordt getoond dat het gebruik van een basis van boter helpt om de omelet zachter en luchtiger te maken.

Om de omelet op te rollen, gebruik je een vork en steek je deze onder het omelet, aan de kant die het dichtst bij de voorkant van de pan ligt. Vervolgens draai je de omelet om totdat hij gaar is.