“De saus is om je vingers bij af te likken”: hier is ons beste recept voor een heerlijke en snel te bereiden caesarsalade

De smakelijke en knapperige caesarsalade is een klassieker op het menu van restaurants. In de supermarkt is hij ook vaak in een verpakking kant-en-klaar verkrijgbaar. Weinig mensen weten het, maar je kunt de saus in een paar minuten heel eenvoudig zelf maken!

De belangrijkste ingrediënten zijn romaine sla, croutons, parmezaanse kaas en een unieke saus op basis van ei en knoflook. De caesarsalade komt overigens uit Mexico!

Hij zou er in de jaren 1920 zijn uitgevonden door een Italiaans-Amerikaanse restauranthouder, Caesar Cardini. Op een dag zou hij een salade hebben geïmproviseerd met wat hij voorhanden had.

Sindsdien is de caesarsalade een wereldwijd succes geworden, met variaties met gegrilde kip, ansjovis of zelfs garnalen, maar de klassieke versie blijft een vaste waarde. Hier is een eenvoudig maar heerlijk recept om uw salade helemaal zelf te maken.

De ingrediënten voor uw recept

Voor drie of vier porties heeft u nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kropjes sla, kies verse sla zodat deze lekker knapperig is
  • 25 g Parmezaanse kaas in schilfers
  • 4 sneetjes brood zonder korst

Voor de dressing

  • Een halve theelepel mosterd
  • Een halve theelepel tabasco
  • 15 cl olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels kappertjes
  • Het sap van een citroen
  • 1 teentje knoflook, gepeld

De stappen van uw recept

Begin eerst met het bereiden van de croutons. Snijd hiervoor de sneetjes brood in vierkantjes en bak ze ongeveer 3 minuten in een hete pan met een beetje olie, waarbij u ze omroert zodat ze gelijkmatig bruin worden. U kunt het brood lichtjes zouten.

Als ze knapperig zijn, legt u ze op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Zet apart. Was de slablaadjes, haal ze uit de kern en scheur ze in stukken. Doe ze in een grote slakom met de afgekoelde croutons. Meng goed.

Voor de saus verwarm je wat water in een kleine steelpan en laat je het hele ei er 1,5 minuut in koken. Breek het ei in een blender, voeg de mosterd, kappertjes, knoflook, geraspte Parmezaanse kaas, citroensap, een snufje zout, peper en tabasco toe.

Mix met een scheutje olie tot je een romige saus krijgt. Deze moet op mayonaise lijken. Giet vervolgens de saus over de salade en meng goed. Voeg vervolgens de parmezaanse kaasvlokken toe en meng nogmaals.

Nu hoeft u alleen nog maar van uw salade te genieten! Dit soort salade is niet lang houdbaar, dus het is verstandig om hem direct te bereiden en vervolgens meteen op te eten.