Dit recept is ideaal voor koude winteravonden. Stap voor stap.
Soep is een van die klassieke wintergerechten. Maar er zijn tientallen variaties op dit recept met verschillende ingrediënten, zoals vlees, groenten, noedels of rijst.
Het geheim van een goede vissoep zit in de bouillon. Deze wordt bereid met wit vlees en toevoeging van groenten, kruiden en restjes vis om alle smaak te concentreren.
Vervolgens kunt u rijst, aardappelen, zeevruchten en zelfs een vleugje pit aan het gerecht toevoegen.
Visssoep (voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 600 g witvis (heek, tong of brotula) zonder graten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- 1/2 glas droge witte wijn
- 1,5 liter visbouillon (kan worden gemaakt met de graten en de kop van dezelfde vis)
- Zout, peper en olijfolie naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Bereiding:
- Snijd de ui, prei en knoflook fijn. Schil de wortel en aardappel en snijd ze in blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui, prei en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wortel en aardappel toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg het paprikapoeder toe, meng goed en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen.
- Voeg de hete visbouillon en het laurierblad toe. Kook op middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
- Voeg de in stukjes gesneden vis toe en kook nog 5-7 minuten, zonder dat de vis uit elkaar valt.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met gehakte peterselie en een scheutje olijfolie indien gewenst.