Als u kipfilet wilt bereiden en alle voedingsstoffen wilt behouden, is dit de beste methode.
Mensen die op hun gezondheid letten, eten graag kipfilet. En terecht, want kipfilet heeft veel gezonde eigenschappen. Het is echter wel belangrijk om op de juiste manier te bakken.
De beste bereidingswijze voor kipfilet
Kipfilet is rijk aan eiwitten, vetarm en gemakkelijk in maaltijden te verwerken, en voldoet daarmee aan alle eisen. Maar zoals gezegd, moet u wel de juiste bereidingswijze kiezen.
Als u namelijk een fout maakt, loopt u het risico de voedingswaarde te verminderen. Veel mensen kiezen zonder aarzelen voor klassieke bereidingswijzen zoals grillen of bakken in de oven.
Deze methoden zorgen er echter niet voor dat de voordelen van dit vlees behouden blijven. Gelukkig is er een vaak onderschatte methode die een wereld van verschil kan maken. Het gaat simpelweg om stomen.
Een optimale bereidingstijd
Bovendien zorgt deze bereidingswijze ervoor dat er minder voedingsstoffen verloren gaan. Zo worden onnodige calorieën vermeden. Kipfilet behoudt zo zijn kwaliteiten. Het blijft mals en sappig.
Het is een ideale techniek om de mineralen in het vlees, zoals zink en fosfor, te behouden. Voor een geslaagde stoombereiding moet u enkele eenvoudige tips in acht nemen.
Allereerst moet u weten dat een hele kipfilet in ongeveer twintig minuten gaar is. Kipfilets hebben slechts 10 tot 15 minuten nodig. Bovendien moet u voorkomen dat u het vlees te lang gaart.
Het risico bestaat dat het vlees uitdroogt, ondanks de zachte bereidingswijze. Om smaak toe te voegen zonder het gerecht te verzwaren, kunt u ook rozemarijn, tijm of een laurierblaadje aan het water toevoegen. Deze kruiden geven een subtiele aromatische toets zonder de voedingswaarde van het gerecht aan te tasten.
Naast het voedingswaardevoordeel is deze methode ook gemakkelijk aan te passen aan verschillende diëten. Sporters, mensen die een licht dieet volgen of mensen met spijsverteringsproblemen kunnen profiteren van een eenvoudige, efficiënte en milde bereidingswijze.