Hoe maak je de lekkerste en meest verleidelijke glutenvrije zebracake: de beste begeleider van mate

Recepten die de moeite waard zijn. Dit gerecht is er een om samen van te genieten.

Er zijn honderden recepten om familie en vrienden te verrassen, maar vooral om in korte tijd iets anders en heerlijks te proeven. Een daarvan is de ongelooflijke en verleidelijke cake Cebra.

In tegenstelling tot de meer “klassieke” versie is deze zebra-cake keto (een koolhydraatarm dieet), maar tegelijkertijd gluten- en suikervrij, zodat iedereen thuis van deze lekkernij kan genieten zonder zijn lichaam te verwaarlozen.

Als dessert of als tussendoortje, maak deze geweldige begeleider bij mate of thee zeker eens klaar. Nodig trouwens iemand uit om mee te eten, want het is een erg vullend gerecht.

Ingrediënten

  • 4 eieren.
  • 160 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt.
  • 1 kopje amandelmeel.
  • ¼ kopje bittere cacao.
  • 1 eetlepel kokosmeel.
  • ¼ kopje stevia.
  • 1 eetlepel bakpoeder.
  • Vanille-essence.

Stap voor stap om deze cake te maken

  1. Om te beginnen met het maken van deze zebracake, doe je eerst de eieren in een kom, gevolgd door de kokosyoghurt of Griekse yoghurt en de stevia. Meng alles goed met een handmixer tot een geheel.
  2. Voeg vervolgens de amandelmeel toe aan het mengsel, gevolgd door de kokosmeel en het bakpoeder. Meng opnieuw tot alles goed gemengd is.
  3. Verdeel het mengsel vervolgens in tweeën en voeg aan één helft de cacaopoeder toe. Voeg aan de andere helft de vanille-essence naar smaak toe.
  4. Doe beide mengsels met behulp van een lepel in de pan, afwisselend een lepel van het vanillemengsel in het midden, gevolgd door een lepel chocolademengsel, en herhaal dit tot alles op is.
  5. Dek de pan af met een deksel en bak je zebracake 10 minuten op laag vuur, draai hem dan om en bak hem nog eens 5 minuten aan de andere kant.