Hoe maak je vitaminerijke en mineraalrijke mozaïekgelatine met een geheim ingrediënt

Gezonde desserts met voedingssupplementen kunnen je helpen om op een creatieve en smakelijke manier voedingsstoffen binnen te krijgen.

Mozaïekgelatine is een dessert dat wordt gemaakt van verschillende smaken en kleuren gelatine, in blokjes gesneden en aan elkaar geplakt met een wit mengsel, dat meestal wordt bereid met melk en gelatine. Door deze combinatie kunnen de blokjes gelatine in de vorm worden verdeeld, waardoor een visueel effect ontstaat dat lijkt op een mozaïek.

Dit dessert wordt gewaardeerd om zijn mooie presentatie en zachte textuur en kan dankzij de verscheidenheid aan mogelijke ingrediënten aan verschillende smaakvoorkeuren worden aangepast. Het wordt koud geserveerd en is vaak te vinden bij feestjes zoals verjaardagen, kinderfeestjes en familiebijeenkomsten, waardoor het wordt gezien als een lekkernij voor kinderen.

Er zijn echter ook varianten van deze gelatine die vanwege hun ingrediënten als een sportreep kunnen worden beschouwd. Een daarvan wordt meestal bereid met caseïne en melk, die rijk zijn aan ijzer, zink, vitamine A, C en D, en ook eiwitten, een ideale combinatie om de resultaten van uw trainingen te verbeteren.

Recept voor mozaïekgelatine met vitamines en mineralen

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de gelatine in blokjes te snijden om deze in individuele porties te verdelen.

Ondanks dat dit recept met enkele voedingssupplementen is bereid, behoudt het zijn heerlijke smaak van gemengde gelatine en zijn romige consistentie.

Ingrediënten

  • 1 zakje light aardbeiengelatine, opgelost in 2 kopjes heet water (25 g)
  • 2 verpakkingen suikervrije caseïnesupplementdrank met vanillesmaak (330 ml per stuk)
  • 1 kopje amandelmelk (250 ml)
  • ¾ kopje magere gecondenseerde melk* (188 g)
  • 5 zakjes gelatine (7 g per stuk), geweekt in ½ kopje water en opgelost in
  • een au bain-marie
  • 2 kopjes rode vruchten (280 g)
  • 4 blaadjes gedesinfecteerde munt (1 g)

Bereiding stap voor stap

  1. Giet de gelatine in een ingevette ovenschaal en laat in de koelkast opstijven. Haal de gelatine uit de schaal, snijd in middelgrote blokjes en zet apart.
  2. Mix de caseïnesupplement met minder suiker en vanillesmaak met de amandelmelk, de magere gecondenseerde melk en de vooraf geweekte gelatine.
  3. Leg de blokjes gelatine in een ingevette gelatinevorm met de helft van de rode vruchten en giet het mengsel eroverheen. Laat het geheel in de koelkast opstijven.
  4. Haal de gelatine uit de vorm en garneer met de rest van de rode vruchten en de muntblaadjes.