IJs zonder ijsmachine is mogelijk als u dit recept gebruikt en geen ander om de hitte te trotseren

Zonder ijsmachine en met weinig ingrediënten is dit recept voor aardbeienijs ideaal om de hele zomer op een eenvoudige manier af te koelen.

Als het kwik stijgt, is het moeilijk om de verleiding van een lekker ijsje te weerstaan. Maar in plaats van toe te geven aan industriële varianten vol additieven, kunt u beter kiezen voor een zelfgemaakt recept dat snel en eenvoudig is en waarin de pure ingrediënten goed tot hun recht komen.

Een paar rijpe aardbeien, een beetje suiker, room, een scheutje citroen en klaar is Kees. Je hebt geen ijsmachine of geavanceerde apparatuur nodig, alleen een blender en een vriezer. Dit ijs is eenvoudig te bereiden en smaakt des te beter omdat je weet wat erin zit.

Het is ideaal voor zomerse middagen of lichte maaltijden en voldoet aan alle eisen: fruitig, romig en verfrissend.

Het is het soort recept dat je eenmaal hebt geprobeerd en de hele zomer blijft maken, voor jezelf of om te delen. Kinderen zijn er dol op, volwassenen vragen om meer. En bovenal kun je zo op een andere manier van aardbeien genieten. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten

Voor zes personen:

  • 500 g aardbeien
  • 250 g poedersuiker
  • 250 ml dikke room
  • 1 citroen (of meer naar smaak)

Bereiding

Was de aardbeien eerst grondig, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden omhet mixen te vergemakkelijken. Pers de citroenen uit omhet sap op te vangen.

Doe vervolgens de aardbeien in de kom van een blender met de poedersuiker, de slagroom en het citroensap. Mix alles gedurende twee tot drie minuten tot een glad en homogeen mengsel.

Giet het mengsel in flexibele vormpjes of in een licht bevochtigde ijsbak als u geen geschikte vormpjes heeft. Zet het mengsel acht uur in de vriezer.

Om kristallen te voorkomen, haal je het ijs de eerste zes uur elk uur uit de vriezer en roer je het door met een vork. Als het ijs hard is, serveer je het versierd met een paar verse aardbeien en, indien gewenst, muntblaadjes.

Voor wat meer variatie kunt u het recept aanpassen met andere seizoensvruchten of het ijs serveren met een coulis of een cake zoals een quatre-quarts.